Basket
: 0
Total: 0krDelivery: 0kr
SwedishDanishFinnishEnglish
 

Information till Xeptor IT Distributions partners avseende skatt på kemikalier i viss elektronik

Från och med den 1:a Juli 2017, kommer kemikalieskatten att uppgå till 8 kr/kg för vitvaror och 120 kr/kg för övrig elektronik. Maxkostnaden per produkt är 320 kr.
Varans nettovikt ligger som bas för skatten som tillämpas vid försäljning till icke Lagerhållare med leverans inom Sveriges gränser. Leveranser till Lagerhållare eller mottagare utanför Sverige omfattas inte av kemikalieskatten.

Xeptor IT Distribution avser vara godkänd Lagerhållare den 1:a Juli 2017, när nya Kemikalieskatten börjar gälla.


Xeptor IT Distribution kommer således att sälja netto (exklusive kemikalieskatt) till våra kunder som är dokumenterade lagerhållare. Således sköter lagerhållaren dokumentationen till skatteverket på månadsbasis.

Xeptor IT Distribution kommer att sälja brutto (inklusive kemikalieskatt) till våra kunder som inte är dokumenterade lagerhållare.

Xeptor IT Distribution kommer sälja netto (exklusive kemikalieskatt) till kunder utanför Sverige.


Som återförsäljare har ni möjlighet att ansöka om att vara Lagerhållare. Mer om information om detta finner ni här.

Om ni som kund till Xeptor IT Distribution avser bli Lagerhållare behöver ni meddela oss detta skriftligen efter godkänd ansökan hos Skatteverket.


För fördjupad information och frågor råder vi er främst att kontakta Skatteverket direkt, detta i syfte att säkerställa att informationen ni får är korrekt och up-to-date. Gruppen som sitter med frågorna kring kemikalieskatten kan nås direkt på 010-572 23 80